keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Hätävarajälkiruokana uuniomenat

Erään lauantaisen aterian jälkiruokana oli tarkoitus nauttia crème brûléet. Ei nautittu, sillä massa ei ehtinyt hyytyä riittävästi ruoka-aikaan mennessä. Onneksi tarkistin niiden tilanteen tarpeeksi ajoissa, jotta ehdin vielä tehdä muutoksia jälkiruokaosioon. Ja onneksi olin tilannut luomuruokapiiristä ihan muuten vaan omenaa, ilman sen kummempaa käyttötarkoitusta mielessäni.

Uuniomenat
(kahdelle)

1 iso tai 2 pienempää luomuomenaa
Sitruunamehua
Sokeria
Kanelia
Voita

Tarjoiluun kaveriksi jäätelöä

Kuori omenat ja lohko ne.

Asettele omenalohkot uunivuokaan, lorauta päälle pikkuisen sitruunamehua.

Ripottele omenalohkojen päälle mausteeksi sokeria ja kanelia.

Vuole päälle vielä hieman voita mehevöittämään lopputulosta.

Uunita 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes omena on pehmennyt.

Tarjoile omenalohkot jäätelön kanssa. Meillä pakastimesta löytyi edellisviikonloppuna tehtyä vanilja-valkosuklaajäätelöä, joka sopi omppujen kanssa oikein mukavasti yhteen. Jälkkäri oli helppo ja nopea tehdä, ja maistui erityisen hyvältä, kun hetken oli jo luullut jäävänsä kokonaan ilman jälkiruokaa.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Uuniomenat ovat ihania, ei hullumpi jälkkäri :)

Virpi kirjoitti...

Helppo ja hyvä jälkkäri tai välipala tosissaan :)