tiistai 4. lokakuuta 2011

Vaniljaista panna cottaa limoncello-mustikkakastikkeella

Syksyn ja talven tulossa suunnilleen ainoa hyvä asia mielestäni on se, että riennot hieman vähenevät ja on taas enemmän aikaa kokata kunnollisia aterioita viikonloppuisin. Viime lauantaina tekaisinkin itselleni ja kanssaeläjälle kolme ruokalajia, olkoonkin että alkupala oli pikainen "mitä kaapista löytyy" -tyyliin ja muutenkin ruoka koostui pääasiassa tutuista ja hyväksi havaituista osasista.

Jälkkäriksi tein jo monesti hyväksi havaitulla ohjeella vaniljaista panna cottaa. Mutta jotakin uuttakin piti kokeilla, joten se sai kaverikseen limoncello-mustikkakastiketta, joka on minulle jäänyt mieleen Sillä sipulilasta, mutta on peräisin Prinsessakeittiöstä.

Limoncello-mustikkakastike

4 senttilitraa limoncelloa
6 senttilitraa kokonaisia mustikoita (ei ole niin tarkkaa)
2 ruokalusikallista sokeria

Kiehauta ainekset pienessä kattilassa. Anna jäähtyä ja tarjoile panna cottan kanssa.

Kastike oli kiva lisä muuten valjunnäköiselle jälkkärille. Jälkkärin kanssa tarjoiltiin jääkylmä snapsillinen limoncelloa. Nam!

Kastikkeen määrä riitti meillä reilusti neljään panna cotta -annokseen, joskin en ollut määrien kanssa niin hirveän tarkkana.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Italiaa täälläkin:)) Minä en ole oikein ehtinyt nyt jälkiruokiin asti, kun vatsa on ehtinyt tulla täyteen sitä ennen.

Virpi kirjoitti...

Vähän oli italiahenkeä tässä kieltämättä :) ja limoncello on semmoinen pieni aurinko lasissa, että jotain siitä Italian auringosta meidänkin ruokapöydässä.