tiistai 4. joulukuuta 2012

Herkkuleipä

Olen viime aikoina hurahtanut avokadoon, kuten varmaan aika moni muukin avokadopastan ansiosta. Pastan lisäksi olen laittanut avokadoa evässalaattiin ja leivälle. Tämän hetken suosikki-iltapala-, välipala- tai aamupalaleipä sisältääkin siis avokadoa!

Herkkuleipä

Pala ruisleipää
Avokadoöljyä tai oliiviöljyä
Puolikas kypsä avokado
Mustapippuria
Pecorinoa tai parmesania lastuina

Paahda ruisleipä.

Lorota ruisleivälle öljyä.

Kaavi kypsästä avokadon puolikkaasta sisukset leivälle tai leikkaa siivuiksi ja asettele leivälle ne.

Rouhi avokadon päälle mustapippuria myllystä.

Vuole pecorinosta tai parmesanista lastuja leivän päälle.

Herkuttele!

Avokadojen syömisen ainoa hankaluus on löytää juuri se täydellisen kypsä yksilö. Aina kaupan valmis syötäväksi -avokadotkaan eivät ole oikeasti optimaalisessa syömäkypsyydessään ja raakojen kypsytys kotona tietysti vaatii pientä kärsivällisyyttä. Mutta lopputulema palkitsee, nam.

Ei kommentteja: