tiistai 18. joulukuuta 2012

Vaniljainen glögi

Päätin tänä vuonna kokeilla vaalean glögin tekemistä itse, vaikka edellisvuonna tekemäni mausteinen jouluglögi olikin tosi herkullista. Ylipäätään useammin tulee valittua se tummempi glögiversio vaalean sijaan, mutta nyt päätin siis tehdä toisin.

Onhan tämä vähän pöljää tietysti jakaa glögireseptiä, kun ei ole maistellut lopputulosta, mutta ainakin kesken tekovaiheen glögi maistui hyvältä, joten miksipä ei tovin pullossa oleiltuaankin. Tällä voi siis hyvin lahjoa ystäviään taikka tuhota itse jouluna. Ja jos jää yli, niin loput voi lämmittää viimeistään uutena vuotena!

Reseptin äärelle päädyin Kotilieden nettisivuilla, mutta muuntelin reseptiä hieman määrien ja vähän ainestenkin osalta.

Vaniljainen glögi

1 litra omenatäysmehua (käytin God Morgonia)
3 kanelitankoa
1 bourbon-vaniljatanko
Noin teelusikallinen kardemummansiemeniä
0,25 desilitraa sokeria
1 pullo valkoviiniä

Kaada omenamehu kattilaan.

Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet omenamehun sekaan ja heitä myös tangon puolikkaat kattilaan. Lisää joukkoon myös kanelitangot, sokeri ja kanelitangot.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Siivilöi mausteet mehusta pois.

Lisää siivilöityyn mehuun viini.

Jos tarjoilet glögin heti, lämmitä vielä glögi, mutta varo keittämästä.

Jos et tarjoile glögiä heti, kaada se pulloihin ja anna jäähtyä.

Säilytä viileässä.

Kuten sanottua, tekovaiheessa glögi maistui ja tuoksui ihanalle. Toivottavasti se maistuu siltä vielä joulunakin!

Ei kommentteja: