keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Kätevää iltapalaa

Kun tulee nälkäisenä iltavuorosta töistä, ei aina ole ihan erityisen innokas kokkaamaan mitään kovin monimutkaista. Ihan perusvoileipien syöminenkään ei aina houkuttele. Tässäpä tällä kertaa hyvin helppo ja nopea tonnikalatäytteen ohje paahtoleipien väliin laitettavaksi.

Tonnikalatoastit

Paahtoleipää (esimerkiksi Fazerin kaurapaahtista)

85 grammaa tonnikalaa (esimerkiksi John Westin annospussukka maustettua tunaa)
1 teelusikallinen kapriksia
3 ruokalusikallista kevyttä majoneesia
2 ruokalusikallista ketsuppia
3-4 ruokalusikallista tuorejuustoa (minulla oli makuna paahdettu chili)
Mustapippuria ja suolaa myllystä

Laita tonnikala kulhoon. Pursota perään ketsuppia ja majoneesia. Lusikoi sekaan tuorejuusto ja kaprikset. Sekoita tahnamaiseksi ja rouhi makusi mukaan sekaan vielä pippuria ja suolaa, jos näet tarpeelliseksi.

Paahda leivät ja halutessasi voit sipaista niille myös rasvaa. Levitä tahnaa leivälle ja paina toinen leipä päälle. Tahnamäärästä riittää noin neljään toastiin.



Näiden kahden iltapalatoastin jälkeen tahnaa jäi aamuksikin ja myös näppärä aamupala oli valmis. Sen kun lusikoi leipien väliin tahnaa ja nassutti menemään aamukaffen kaverina. Säilyy siis yön yli jääkaapissa aivan mainiosti.

Ei kommentteja: