perjantai 31. heinäkuuta 2009

Loma!

Ihanaa! Vihdoinkin se on täällä. Kesäloma. En muista koskaan kaivanneeni näin kipeästi lomaa koulu- tai työaikoinani aiemmin. Olen todellakin tämän neljän viikon tauon tarpeessa ja aion nauttia tästä.

Aloitin lomani aterioimalla kanssaeläjän kanssa Oulun venäläisessä ravintolassa Zakuskassa. Ei sinällään kyllä ollut ehkä paras valinta hellepäivälle, kun venäläinen on tunnetusti jokseenkin tuhtia apetta. Mutta kun teki mieli bliniä niin pakkohan se oli, edellisestä kerrasta kyseissä ravintolassa oli muutenkin aivan liikaa aikaa.

Unohdin toki taas lahjakkaasti kameran matkasta, kuvia ei siis ole. Mutta sain blinini :) otin tällä kertaa sen kyllä ilman mätiä eli ihan vaan "kasvisblininä". Blinin kaverina oli silputtua punasipulia, keitettyä munankeltuaista, keitettyä munanvalkuaista, suolakurkkukuutioita, punajuurikuutioita sekä tietysti smetanaa. Pääruokana oli kanaa, pariisinperunat, viinimarjahyytelöä ja pekoni-sipuli-hernepaistosta. Kanaa oli annoksessa todella runsaasti, enkä kyllä jaksanut kaikkea edes syödäkään kun ähky yllätti!

Kanssaeläjän lautaselle päätyi alkupalaksi lohipiirasta ja pääruoaksi venäläinen sipulipihvi, smetanassa haudutettua sipulia sekä paistetut perunat. Hyvin näytti sinnekin uppoavan, vaikka jälkikäteen todettuna ehkä hieman turhan rasvaisen tuhtia olikin tälle päivää. Kanssaeläjä söi ensimmäisen kerran venäläishenkistä apetta, joten ihan hyvä juttu, ettei sentään täysin vihannut kaikkea syömäänsä :)

Jälkiruoaksi oli tarkoitus käydä terassilla juomassa mojitot, mutta kanssaeläjä on ollut hieman kipeänä ja se jäi sitten välistä. Päätin käydä hankkimassa tarvikkeet kotiin ja saatiin sitten kuitenkin kilisteltyä mojitoilla minun lomani alun kunniaksi!

Mojito
(1 drinksu)

5-6 senttilitraa vaaleaa rommia (meillä Havana Club)
Sokeria
Puolikas lime
Minttua
Jäitä
Soodavettä

Tee drinkki pitkähköön, kapeaan lasiin. Pese lime ja viipaloi se siivuiksi. Laita lasin pohjalle noin puolikkaan limen viipaleet, 2-4 teelusikallista normaalia sokeria (unohdin ostaa ruokosokeria, joka tähän oikeammin sopisi, sen määrästä en siis tähän hätään osaa sanoa) sekä mintun lehtiä. Survo limen ja mintun lehtien rakennetta hieman rikki lasin pohjalla. (Ostin tätä varten sellaisen puisen jutun, millä voi valuttaa hunajaa, juuri passelin kokoinen vehje!) Tarkoitus ei ole muussata limeä ja mintun lehtiä aivan töhnäksi, vaan vapauttaa limestä ja mintusta aromeja. Täytä sitten lasi jääpaloilla ja kaada lopuksi lasi täyteen soodaa eli hiilihapotettua vettä. Sekoita vielä hieman sekaisin pillillä tai drinkkitikulla ja nauti. Meillä ei ollut kumpaakaan näistäkään, mutta olen aiemminkin käyttänyt joskus lahjaksi saamaani oliivilusikkaa drinkin sekoittamiseen. Pitää hyödyntää niitä välineitä joita on!



Tein mojitot Viivi ja Wagner -laseihin, joita saimme kuvassa näkyvien kahden lisäksi kaksi muutakin kappaletta ystäviltämme uuden kotimme tupaantulijaislahjaksi. Nämä kuvassa näkyvät ovat Sikalasi (vasemman puoleinen) ja Naislasi. Ihan hauskoja ovat ja sopivat oikein hyvin mojito-laseiksi myös :)

4 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Oi, mun on pakko saada Wagner-lasit. En ole missään nähnyt. Anybody?

Virpi kirjoitti...

Voin kysyä huomenna, kun näen luultavasti lasit lahjoittaineita tahoja, että mistä noita saa ostettua :) jos niitä Oulusta saa, niin varmaan jostain Helsingistäkin.

Noi on hauskat. Lisäksi on sellainen, missä Wagnerilla on aurinkolasit ja se näyttää Viivin mielestä ötökältä. Sekä sellainen, missä Wagner esittelee Viiville "Leivo pullaa!" ja "Tuo kaljaa!" kylttejä.

Rosmariini kirjoitti...

Liian ihana postaus tämmöinen, kun on blinejä ja sipulipihviä ja mojitoa ja vielä viiviä&wagneriakin. Ja ravintolaruokaselostuksia on muutenkin aina niin kiva lukea.

Meitsikin joi eilen illalla mojiton, tosin täällä se tehtiin loman päättymisen "kunniaksi" (on siinäkin omituinen syy juhlistaa!).

Virpi kirjoitti...

Hihi :) mulla on vaan näitä yhdistelmäpostauksia aina. Mutta kun nuo nyt oli samana päivänä tapahtuneita, ravintola ja mojitot.

Suosittelen kyllä sitä Zakuska-käyntiä johonkin viileämpään päivään tai syksymmälle, oli niin tuhtia helteeseen.

Mojitot ja viivi&wagnerit kyllä on ihan parhautta! Taidan tehdä tänäänkin mojiton. Alkoholisoituukohan tässä lomalla ihan kokonaan?! :D