perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kesäinen drinksu vanhenemisen kunniaksi

Vietin ikääntymispäivääni toissapäivänä ja sen kunniaksi meillä ei kokattu kotona mitään, vaan kanssaeläjä vei minut ulos ruokailemaan. Tällä kertaa kävimme ihastuttavassa Pikisaaren miljöössä sijaitsevassa, konstailematonta mutta hyvää ruokaa tarjoavassa Sokeri-Jussin Kievarissa. Kotisivuillaan näyttää olevan vanha menu. Meikäläisen synttäri-illallinen sisälsi kuitenkin alkupalaksi vuohenjuustosalaattia ja talon leipää, pääruokana oli höyrytettyä lohta, tilliperunoita, juureksia, herneenpalkoja sekä kastiketta (unohdin mitä kastiketta se oli?! ja kun tuo menu sivuilla on vanha niin en voi nyt tarkistaakaan asiaa) sekä jälkiruoaksi liköörillä marinoitua mansikoita ja mascarpone-kermavaahtoa. Nam!

Sokeri-Jussi on kyllä oivallinen paikka, jos haluaa ruokailla viihtyisässä miljöössä eikä kaipaa mitään ihmeellisiä gurmeevirityksiä lautaselleen. Annokset ovat isoja, hinnat eivät ole aivan pilvissä, ruoka on aika simppeliä mutta myös tosi hyvää ja palvelukin pelaa.

No mutta asiaan. Kotiuduttuamme ravintolasta, sain synttärilahjani, joka oli toivomani OBH Nordican Chilli-sarjaan kuuluva tehosekoitin eli tuttavallisemmin blenderi. Meiltä on nimittäin, uskokaa tai älkää, uupunut moinen kapistus keittiöstämme ja pidempään olen moisen hankinnasta jo haaveillut. Kun sitten kanssaeläjä kaipaili synttärilahjavinkkejä, tiesin mitä pyytää :)

Ja pitihän vehjettä heti tottakai päästä myös testaamaan! Niinpä teimme itsellemme kesäiset drinkit synttäri-illan päätteeksi. Tavoitteena oli mansikkamargaritamainen olemus, vaikka oikeaoppisia margaritaan tulevia alkoholeja ei kaapissa ollutkaan.

Mansikkainen kesädrinkki
(2 isoa drinksua)

5 isoa jääpalaa
250 grammaa tuoreita mansikoita
Noin 100 grammaa pakastemansikoita (pakastepussin jämät)
Kunnon loraus sitruunamehua
Loraus vettä
6 senttilitraa kirkasta viinaa
4 senttilitraa mansikkalikööriä

Lastaa drinksuainekset blenderiin ja surauta koostumus miellyttävän kylmäksi mössömäiseksi nesteeksi. Kaada laseihin ja nauti kesäillassa hyvässä seurassa.



Meiltä uupuu keittiöstä myös varsinaiset oikeaoppiset cocktail-lasit! Joten drinksut nautittiin Tommy Tabermannin runoviinilaseista.

4 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Lämpöinen onnittelu näin jälkikäteen! Näillä keleillä on kelvannut juhlistaa. Ja tuosta postauksen lopusta saa kätsästi lisävinkkiä tulevaisuuden lahjasuunnitelmiin. :)

Meilläkin olisi lahjakortti keittiötarvikeliikkeeseen, saas nähdä mitä sillä ostaisi.

Virpi kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! :) ihanat säät ovat kyllä olleet, on kelvannut grillailla ja nauttia kesäisiä juomia parvekkeella. Harmi vaan, että päivät on pitänyt silti olla töissä. Täytyy toivoa, että kesäsäitä riittää sitten vielä myöhemmällekin kesälle!

Juu, on hyvä vihjailla blogissa, mitä keittiöstä vielä uupuu ;) niin kuin nyt vaikkapa mortteli ja viinipulloteline ovat myöskin hankintalistalla.

Sain eilen liikuttavan synttärilahjan ystävältäni, joka ei ymmärrä viineistä tai juustoista mitään, mutta joka oli työkavereidensa suosituksesta ja Alkon sekä Stockan kilttien palvelualttiiden tätien avustuksella onnistunut hankkimaan minulle kelvollista saksalaista rieslingiä sekä brie-juustoa lahjaksi, koska tietää minun pitävän niistä. Liikuttavaa vaivannäköä <3

Lahjakortit ovat ihania! Itse tuhlasin vasta yhden Galleria Printiin ja ostin kaikenlaista sälää uuteen kotiin.

Merituuli kirjoitti...

myöhästyneet onnittelut täältäkin. ylläolevaankin postaukseen viitaten, synttärit ovat kyllä hyvä "tekosyy" kutsua porukkaa paikalle kootusti.

hauska pöytäliina!

Virpi kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!

Synttärit ovat mitä mainioin tekosyy kyllä ihmisten kokoonkutsunnalle ja pöydän koreaksi laittamiselle.

Onneksi saankin taas viikonloppuna kestitä ystäviä, tupareiden merkeissä. Samalla tupareiden pitäminen pian muuton jälkeen on hyvä motivaattori kämpän kuntoon laittamiselle muuton jäljiltä!

Pöytäliina on Kodin Anttilasta. Piti saada uusi tuollainen kosteaa pyyhintää kestävä liina, entinen alkoi olla jo niin kärsinyt, niin tuossa keväällä tuollaisen sitten ostin. Piristää kivasti keittiötä :)