Jälkkäriksi tein jo monesti hyväksi havaitulla ohjeella vaniljaista panna cottaa. Mutta jotakin uuttakin piti kokeilla, joten se sai kaverikseen limoncello-mustikkakastiketta, joka on minulle jäänyt mieleen Sillä sipulilasta, mutta on peräisin Prinsessakeittiöstä.
Limoncello-mustikkakastike
4 senttilitraa limoncelloa
6 senttilitraa kokonaisia mustikoita (ei ole niin tarkkaa)
2 ruokalusikallista sokeria
4 senttilitraa limoncelloa
6 senttilitraa kokonaisia mustikoita (ei ole niin tarkkaa)
2 ruokalusikallista sokeria
Kiehauta ainekset pienessä kattilassa. Anna jäähtyä ja tarjoile panna cottan kanssa.
Kastike oli kiva lisä muuten valjunnäköiselle jälkkärille. Jälkkärin kanssa tarjoiltiin jääkylmä snapsillinen limoncelloa. Nam!
Kastikkeen määrä riitti meillä reilusti neljään panna cotta -annokseen, joskin en ollut määrien kanssa niin hirveän tarkkana.
2 kommenttia:
Italiaa täälläkin:)) Minä en ole oikein ehtinyt nyt jälkiruokiin asti, kun vatsa on ehtinyt tulla täyteen sitä ennen.
Vähän oli italiahenkeä tässä kieltämättä :) ja limoncello on semmoinen pieni aurinko lasissa, että jotain siitä Italian auringosta meidänkin ruokapöydässä.
Lähetä kommentti